Topalli: Dekriminalizimi erdhi nga presioni ndërkombëtar e jo nga vullneti politik

148

Deputetja e Partisë
Demokratike, Jozefina Topalli, ka dhënë
vlerësimet e saj sa i takon vendimit të sotëm të KQZ-së. Me anë të një postimi
në rrjetin social Facebook, ajo shkruan se vendimi i sotëm
për  
dekriminalizimin është
shumë i vonuar dhe ky akt ka ardhur në sajë të presionit nderkombëtar dhe aspak
nga vullneti politik.
 “1. Vendimi i
sotem per   
dekriminalizimin shume
i vonuar, vjen nga presioni nderkombetar dhe jo nga vullnet politik
 qeveritar.2. Ky vendim eshte mesazh serioz per kreret e forcave politike qe vendosin
listat e deputeteve.

3. Ne Kuvend dhe ne administrate ka shume te tjere me nje te kaluar shume me te
dyshimte.

4. Kur filloi beteja per ate qe me vone u quajt dekriminalizim, kishte vetem
2-3 zera qe permendnin emra ne Kuvend. Te tjeret ne ate kohe, ne rastin me te
mire heshtnin”, përfundon ajo.