Shqiptarët denoncojnë dhunën psikologjike të qeverisë dhe pushtetarëve

368
Situata ekonomike e qytetarëve shqiptarë sa vjen e përkeqësohet çdo ditë e më tepër. Të shumtë janë ata që denoncojnë me fakte arbitraritetin e shtetit dhe të ligjit, ku dikush futet në burg për mos pagesë energjie, ndërsa disa të tjerë përkëdhelen nga partia.
Po ashtu qytetarët denoncojnë dhe largimet nga puna pa asnjë lloj arsyeje, por vetëm e vetëm se drejtorët duan të punësojnë militantët e partisë.
Denoncimet e qytetarëve janë bërë publikë nga ish-kryeministri Sali Berisha:
Fati i njerëzve punëtorë dhe fati i hajdutëve në Shqipërinë e Noriegës!
Lexoni mesazhet e qytetareve dixhital!
Ata denoncojne:
– Perjashtimin nga pagesa e energjise te hajduteve siçilist
– Lenien 5 muaj pa rroga nga sipermarresi
– debitore me 9 milion ne OSHË vazhdojne te marrin rrogen aty etj, etj..! sb
“Pershendetje Z.Berisha! Jam elektricist profesjonist,krye mafjozi Ardian Cela me hoqi nga puna.Nga njesia e oshes Durres jemi hequr afro 50 punonjes,me urdher te Celes.Ne Oshen e Durrsit ka shum qe nuk vin ne pun fare,miq,te afert dhe shok te Celes.Ilir Hushi qe esht roje ke bashlia e durresit ka vite qe nuk paguan energji me nr kontrate A 7824.Mentor Beqiraj djali i Zini Beqirajt ish deputet i ps me nr kontrate A 3242.Nani Mema kryetar organizate me nr kontrate A6617.Ilir Pasha A 39997.Biznesmen”
Prsh Z.Sali Berisha
Jemi nje kolektiv puntoresh qe perbehemi nga 40 veta dhe punojm ne fabriken e “Uzina e telave Shkoder” “Alcable shpk ” ne firmen turke qe eshte dhene me koncension nga qeveria jone .Por kemi nje problem shume serioz sepse firma ne fjal nuk ka paguar rrogat e punetoreve dhe gjithashtu sigurimet qe jane ndaj shtetit,dhe firma private ka 5 muaj pa paguar rrogat e puntoreve. Ne jemi drejtuar zyrave te shtetit si zyres se punes dhe tatim taksave ne shkoder dhe ne tiran por nuk na kan dhene asnje zgjidhje .Jemi nga ata familje qe kemi veshtiresi ekonomike dhe qe duhet paguar detyrimet ndaj shtetit si drita,uje,taksa etj.Ju lutem ju si Sali Berish te beni nderhyrje urgjente ne kete problem shum te madh,dhe do kishim nderin te marrim nje pergjigje nga ju…..
Ju faleminderit !!”
“Prsh z. Berisha dua te tregoj nje paradoks te madh qe ndodh me OSHË Kavaje .Punonjesi dhe miku ose zozia i kryeministrit ,Rakip Tosku nga Rrogozhina nje debitor prej shumes 9 milion te vjetra eshte dhe vazhdon te punoj ne kompanine OSHË dhe shantazhon te gjithe koleget se ai eshte politik dhe askush nuk eshte me i forte se ai,pasi ai ka mbeshtetje , me vetem 4 klase shkolle nuk di te shkruaj emrin e tij ,fakte keto qe ju shkruaj ,kjo eshte Shqiperia qe duan flm. Anonim te lutem se keta jane fare hiskelli ,te mbijne aty ku se pret !!!”