Shkrihen drejtoritë bujqësore në vend, ja çfarë thotë Edmond Panariti

119
Asgjesimi i sherbimeve qendrore veterinare dhe te mbrojtjes se bimeve ne Ministrine e Bujqesise, ishin vetem zanafilla e shkallmimit strukturor te saj. Sepse seria e dyte e shpartallimit, shkrirja e Drejtorive te Bujqesise, u shpall dhe u nis dje nga Kryeministri ne Elbasan. Përveç kokes, tani bujqësisë po i shkulen duart dhe kembet. Me kete hap me mijera bujq dhe blegtore mbeten te pa mbrojtur nga infeksionet dhe te pa mbeshtetur me teknologji dhe keshillim…. Nje rrenim i garantuar dhe nje disfate e sigurt.!! Ne vend te strukturave teknike bujqesore te kapilarizuara po na mbijne Mega – Kioskat e propagandes, dhe po ngrihen rrjetet dhe rrjetat klienteliste te pushtetit… Rezultati.. Eksportet ne pikiate, importet ne rritje, prodhime bujqesore qe nuk shiten por flaken, fshatra qe braktisen.