Sh. B.A. mirëpret vendimin e P.S. për të përjashtuar Z. Tom Doshi, i cili pretendohet se është përfshirë në veprimtari kriminale

110

Deklaratë e Ambasadës së SHBA

Shtetet e Bashkuara mirëpresin vendimin e Partisë Socialiste të Shqipërisë për të përjashtuar Z. Tom Doshi, i cili pretendohet se është përfshirë në veprimtari kriminale. Shtetet e Bashkuara e marrin seriozisht kanosjen e krimit dhe korrupsionit ndaj shoqërive të lira dhe demokratike. Nxisim të gjitha partitë politike në Shqipëri të largojnë individët e përfshirë në veprimtari kriminale apo korruptive. Mbështesim me forcë punën e kuvendit për të hartuar legjislacion në përputhje me Rezolutën e 24 dhjetorit 2014. Më tej, i bëjmë thirrje Prokurorit të Përgjithshëm të Shqipërisë të hetojë dhe ndjekë penalisht kriminelë dhe zyrtarë të korruptuar në të gjitha nivelet.

U.S. Embassy Statement

The United States welcomes the decision of the Socialist Party of Albania to expel Mr. Tom Doshi, who is alleged to be involved in criminal activities. The United States takes seriously the threat of crime and corruption to free and democratic societies. We encourage all political parties in Albania to remove individuals involved in criminal or corrupt activities. We strongly support the work of the Parliament to develop legislation in accordance with the Resolution of December 24, 2014. Furthermore, we call upon the Prosecutor General of Albania to investigate and prosecute criminals and corrupt officials at all levels.