Reyerson: Zhgënjyese që PD nuk po tregohet elastike

75
Ambasadori i parë amerikan në Shqipëri pas rënies së komunizmit, William E Ryerson, ka kritikuar Partinë Demokratike dhe ka kërkuar që deputetët e saj të votojnë reformën nëse ajo vjen në parlament pavarësisht se çfarë u dikton kryesia e tyre. Qëndrimin ai e ka shprehur në një letre ku ish-Ambasadori amerikan, i njohur si një mik i vjetër i shqiptarëve dhe i Partisë Demokratike në veçanti, shprehet se është shumë zhgënjyese të lexosh që partia e opozitës në Parlamentin Shqiptar po tregohet kaq pak elastike. “Shpresoj të paktën se disa nga anëtarët e PD-së në këtë institutcion do të gjejnë guximin për të votuar në favor të kësaj reforme, të vojnë në favor të përparimit të vendit, dhe të mos mbeten thjesht kukulla të udhëheqjes së tyre. Nëse do ta bëjnë këtë do u dhuroja përgëzimet e mia më të përzemërta!”, shkruan William E. Ryerson, ish-Ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shqipëri