Reagimi – Kotzias i përgjigjet Ramës: Kujdes me historinë, ajo bazohet ne fakte, jo fiksione

206

Ministri i Jashtëm i Greqisë, Nikos Kotzias, i kujton kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama se historia është e bazuar në fakte dhe jo në fiksione.

Deklaratat e tij u bënë gjatë konferencës për shtyp në Athinë me homologun e tij polak Vitold Waszcykowskin.

KotziasLidhur në historinë, unë jam përgjigjur në mënyrë të detajuar dhe përsëris atë që kam thënë; historia duhet të jetë një shkollë për të gjithë ne dhe jo një burg.

Me historinë duhet të sillemi në mënyrë serioze dhe të jemi seriozë. Ajo është e bazuar në fakte dhe fiksionet e mëvonshme.

Ai iu përgjigj edhe deklaratave të kryeministrit Rama për Akropolin.

Kotzias: Kujt i pëlqen historia greke dhe kultura greke, ai është i mirëpritur. Vetëm mos të arrijë në pikën që të konsiderojë se këto janë ekskluzivisht të vetat dhe nuk janë greke.