Rama me atlete të bardha në samitin e Londrës: Të shfrytëzojmë këto 12 muaj për negociatat

480

Kryeministri Edi Rama ndodhet në Londër në samitin për vendet e Ballkanit Perëndimor. Gjatë vizitës në kryeqytetin britanik, Rama ka dhënë një intervistë për IBNA dhe Albanian Free Press. Rama ka folur për procesin e hapjes së negociatave të Shqipërisë me BE-në gjatë vitit 2019. Rama ka thënë se 12 muajt e lëna nga BE do të shërbejnë si një kohë për një proces të rëndësishëm analitik.

“Është një proces i vazhdueshëm. Ne kemi bërë hapa të rëndësishëm në nisjen e negociatave. Ne kemi marrë vetëm datën për hapjen e negociatave, të cilat do të zhvillohen vitin e ardhshëm, por kanë hyrë në një proces të rëndësishëm të fazës analitike, që është faza që fillon pas fillimit të negociatave. Është një zgjidhje pozitive përmes së cilës nuk duhet të qëndrojmë një minutë dhe duhet të përdorim këto 12 muaj për procesin analitik”, tha Edi Rama, Kryeministër i Shqipërisë.