Peleshi:Nuk do të ketë referendum, pasi nuk ka import plehrash

191

Gazeta Telegraf/

Zëvendëskryeministri Niko Peleshi nga Korça deklaroi se
nuk duhet ngatërruar ligji i mëparshëm i importit të plehrave me atë aktual, që
parashikon importin e mbetjeve si lëndë e para dytësore.

Për këtë arsye tha ai nuk ka pse të ketë një referendum.

Ai pohoi ndër të tjera se nuk do të
ketë plehra që do të digjen apo groposen. “Nuk do të ketë referendum, pasi nuk
ka import plehrash.”, tha Peleshi. Ligji për mbetjet u miratua në Kuvend me 63
vota pro dhe 27 kundër, ndonëse hasi në kundërshti të shoqërisë civile.