PD nxjerr emrat e parë: Dy deputetët me të shkuar kriminale. Prokuroria të verifikojë (Dokument)

274
Partia Demokratike i ka kërkuar prokurorisë, verifikimin e të dhënave për deputetin e PDIU, Aqif Rakuipi, pasi ekzistojnë dyshime të arsyeshme se nuk duhet të zgjidhet në funksione të larta publike për shkak të rekordeve kriminale në Itali. 
Në kërkesën që PD-ja i ka dërguar sot, më 4 tetor 2017, Prokurorisë së Përgjithshme dhe KQZ, thuhet shprehimisht:
“…se kërkojmë nga ana juaj, verifikimin e plotë të të dhënave të deklaruara në Formularin e Vetëdeklarimit nga subjekti Aqif Kahreman Rakipi, me detyrë deputet i Kuvendit të Shqipërisë.
Nga të dhëna të bëra me dije në rrugë informale, ekziston dyshimi i arsyeshëm se subjekti Aqif Rakipi ndodhet në kushtet e ndalimit për të kandiduar dhe për t’u zgjedhur në një funksion të lartë publik për shkak të rekordeve kriminale në shtetin italian.”