Në 22 Maj nisin protestat e studentëve para MASR

189

Pas “Bild” edhe televizioni publik gjerman ZDF kundër Ramës: Studentët e lanë protestën, sepse u kërcënuan me humbjen e vitit shkollor. Koha që studentët t’i japin grushtin e fundit dërrmues krimit dhe korrupsionit

Pas ‘Bild’ edhe televizioni publik gjerman ZDF kundër Ramës: Studentët e lanë protestën, pasi u kërcënuan

Studentët i rikthehen protestave, në 22 maj para Ministrisë së Arsimit

Televizioni publik gjerman: Si askund në Evropë, miratimi për BE-në nuk është më euforik se në Shqipëri. Njerëzit janë të pakënaqur me qeverinë e tyre, çdo një në dy persona dëshiron të largohet nga vendi. Maja e protestës janë studentët, që po e tregojnë pakënaqësinë e tyre në rrugë Rrjeti publik televiziv gjerman, ZDF, ka publikuar një reportazh të gjatë për rininë shqiptare, një bashkëpunim mes Arte dhe ARD. Reportazhi titullohet “Rinia rebele e Shqipërisë” dhe vjen kur studentët kanë paralajmëruar një tjetër protestë. Se si do shkojë fati i kësaj proteste, nuk dihet, por reportazhi në fjalë është mjaft prekës dhe trajton problemin e madh të Shqipërisë: Largimin masiv të të rinjve. “Nga fundi i komunizmit, Shqipëria ka humbur thuajse gjysmën e popullsisë. 4 milionë shqiptarë jetojnë jashtë. Në vend janë diku më pak se tre milionë. Përse ikin të rinjtë shqiptarë? Sepse ka korrupsion, mungesë pune, mungese e të ardhmes. Një në 2 shqiptare po mendon të largohet. Kjo po shkatërron bazën e shoqërisë, familjen,” thuhet ndër të tjera në reportazh. Në qendër të reportazhit janë dy studentët, Erisa Zhupa dhe Enrik Shehu, si dhe pedagogu Ervin Goci. Duke u ndalur tek protesta masive e studentëve në dhjetor, Enrik Shehu që ishte një prej organizatorëve thotë, se do vazhdojnë të protestojnë më tej për të drejtat e tyre. Sipas ZDF, qeveria nuk i mori seriozisht protestat në fillim, madje u tallën. Në reportazh thuhet se korrupsioni ka lulëzuar edhe nën qeverisjen e Edi Ramës, duke theksuar se mes tij dhe studentëve ka pasur përplasje. “E vërteta është se nuk jemi kënaqur me atë që arritëm nga protesta, por na kërcënuan me humbjen e vitit shkollor”, thotë Shehu. Për ZDF, askush nga studentët nuk mund të përballojë humbjen e vitit shkollor, pasi kostot janë të larta. Në reportazhin e mbushur me momente emocionuese, me lot prindërish që nuk duan të shohin fëmijët e tyre duke braktisur vendin, flitet edhe për betonizimin e Tiranës, për korrupsionin e përhapur në sektorin e ndërtimit dhe për protestën për mbrojtjen e Teatrit Kombëtar. Në fund të reportazhit thuhet se studentët janë të bindur se do vazhdojnë lëvizjen e tyre. “Ata mendojnë se tani është koha e duhur për protesta,” thuhet në reportazh. Televizioni publik gjerman: Si askund në Evropë, miratimi për BE-në nuk është më euforik se në Shqipëri. Njerëzit janë të pakënaqur me qeverinë e tyre, çdo një në dy persona dëshiron të largohet nga vendi. Maja e protestës janë studentët, që po e tregojnë pakënaqësinë e tyre në rrugë Rrjeti publik televiziv gjerman, ZDF, ka publikuar një reportazh të gjatë për rininë shqiptare, një bashkëpunim mes Arte dhe ARD. Në reportazh thuhet se korrupsioni ka lulëzuar edhe nën qeverisjen e Edi Ramës, duke theksuar se mes tij dhe studentëve ka pasur përplasje