Monizëm dhe Manipulime

163

Rasti I: Bashkia Shkodër

Nga Kastriot Islami

 

Në vitin 2015 Kandidatja e opozites se sotme (pa LSI dhe PDIU) për Bashkinë e Shkodrës ka fituar 38747 vota, ndërkohë që PD+LSI+PDIU llogaritet se kanë fituar në 2015 për këshillin bashkiak të Shkodrës 37423 vota.

 

Skandali I:  në zgjedhjet e 2019, kandidati i Edi Rames ka fituar 16450 vota ose 22207 vota me pak sesa ka fituar kandidati i PD ne 2015 (38747). Madje kandidati i PS në 2019 duke fituar vetëm 16450 vota ka mundur të sigurojë 29883 vota më pak sesa kanë fituar për këshillin bashkiak në 2015 të tre partisë që në 2019 duke qënë në opozitë nuk kanë marrë pjesë në zgjedhje (PD, LSI dhe PDIU).

 

Skandali II: Po të krahasohen të dhenat e tabelave të KQZ për bashkinë e Shkodrës, rezulton se “Pjesëmarrja” në votime është 15913 votues ndërkohë që kandidati i PS ka fituar 16450 vota, pra ka më shumë vota sesa votues.

 

Skandali III: Justifikimi se vlera e votuesve në tabelën “Pjesëmarrja” është provizore nuk arrin dot ta fshehë manupulimin sepse 14 ditë pas zgjedhjeve ende nuk na dalë shifra zyrtare e Pjesëmarrjes për cdo bashki ndërkohë që ka përfunduar numurimi i votave dhe votuesve në cdo QV dhe është shpallur rezultati për kandidatin fitues?!

Shënim: …Vijon me bashkitë e tjera…