Ministrja e Drejtësisë i vë kusht gazetares së DW për intervistë: “Mos më pyet për Tahirin e Xhafaj!”

281

Gazetarja e “Deutsche Welle”, Anila Shuka, me një postim në rrjet social, ka shkruar për reagimin e fundit që ka marrë nga ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj, pas një kërkese Shuka shkruan se ministrja e drejtësisë i kishte vendosur kushte që gjatë intervistës, të mos e pyeste për Fatmir Xhafaj dhe Saimir Tahirin. E revoltuar, Shuka shkruan se, sa e çuditshme është Reforma në Drejtësi në këtë vend. Sipas saj, gazetarja nuk mund të pranonte kushtin e ministres për të mos e ushtruar këtë pyetje, pasi do të shkelte etikën e gazetarit. “Për fat të keq, ministrja paskësh pasur përfytyrime të tjera për intervistën, dhe tha se mund të jepte intervistë vetëm, nëse nuk do ta pyesja për dy personat ne fjalë. Do të ishte shkelje e etikës gazetareske ta pranoja këtë kusht”, shkruan gazetarja.

Ja çfarë shkruan gazetarja Anila Shuka në Facebook: Sa e besueshme është reforma e gjyqësorit në Shqipëri, pra Vetingu, po të kemi parasysh rastet tejet të çuditshme të Fatmir Xhafajt dhe Saimir Tahirit? Këtë pyetje doja t’ia shtroja ministres së Drejtësisë, në një intervistë që kishim lënë për dje pasdite. Për fat të keq, ministrja paskësh pasur përfytyrime të tjera për intervistën, dhe tha se mund të jepte intervistë vetëm, nëse nuk do ta pyesja për dy personat ne fjalë. Do të ishte shkelje e etikës gazetareske ta pranoja këtë kusht.