Merkel në krahë të Stoltenberg: NATO mbetet gur themeli i sigurisë sonë

339

Gjatë një konference për shtyp, Angela Merkel, tha se fjalori i përdorur nga Presidenti Francez Emanuel Makron për NATO-n ishte i ashpër dhe bëri të qartë se ajo nuk ndante të njëjtin qëndrim me të.

“NATO mbetet gur themeli i sigurisë sonë,” tha Merkel në konferencën për shtyp, mbajtur në Berlin, me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg.

Kreu i Aleancës Stoltenberg, hodhi kundërshtoi dhe hodhi poshtë opinionin e Macron për NATO-n.

Në një intervistë për “The economist”, Macron ka sulmuar ashpër, duke thënë se NATO është në gjendjen e vdekjes celebrale dhe se vendet evropiane nuk mund të mbështeteshin më tek Shtetet e Bashkuara.