Mblidhet Këshilli i Legjislacionit, ja çfarë kërkon PD për Arta Markun

187
Ditën e sotme u bë një mbledhje e përbashkët e Komisionit të Ligjeve dhe Këshillit të Legjislacionit.
Në këtë mbledhje, Partia Demokratike ka kërkuar ndryshimin e Kushtetutës për mandatin e Arta Markut.
PD ka kërkuar zgjedhjen e një kryeprokuri tjetër. Sipas deputetit demokratik, Enekelejd Alibeaj, kryeprokurorja Arta Marku është zgjedhur pa vetting.
“Të rregullohet ligji për zgjedhjen e kryeprokurorit. Marku u zgjodh vpa vetting. Çështja është në linjë me standartet europiane. Ekspertët duhet të bëjnë një analizë të situatës,” u shpreh deputeti i PD.