Martin Henze: Bota paralele e Mustafa (Edi) Ramës

472
Sigal

Një zë i rëndësishëm nga perëndimi, e sheh kryeministrin Rama si sundimtar lindor. Jo vetëm kaq! E pagëzon me një emër të veçantë, për ta vendosur në aradhën e sulltanëve. Mustafa!  Jo vetëm kaq! Qesëndisja shkon më tej. Sipas zotit Henze, kryeministri Mustafa Edi Rama jeton një jetë paralele dhe për këtë arsye e koncepton Shqipërinë si një botë paralele.

E pikërisht për këtë arsye shënimi i këshilltarit të CDU-së së kancelares gjermane në rrjetet sociale: Shqipëria-një vështrim në botën paralele të Mustafa(Edi) Ramës.

A nuk pajtoi Rama një avokat sulltanësh kundër gazetarit të “Bild”?

Ja çfarë shkruan Martin Henze:

Gazeta Bild, më e madhja në Bashkimin Evropian dhe gjithashtu më e madhja gazetë politike, botoi regjistrimet telefonike të shërbimeve të inteligjencës, autenticiteti i të cilave nuk mohohet nga qeveria shqiptare, rreth blerjes së votave  nga anetarët e Partisë në  pushtet dhe vetë kryeministri Edi Rama, Sipas BILD, qeveria në bashkëpunim titullohet me mafian kanë  manipuluar zgjedhjet parlamentare të vitit 2017.

“Shqipëria ka një qeveri mafioze “, thotë kryeredaktori i Bild. Dhe kjo solli menjeherë  reagimin e të ashtuquajturit Kryeministri Rama, duke paditur gazetarin. Sipas deklaratës së tij, ai dëshiron të paguajë avokatin Prinz, Hamburg për të shqyrtuar ceshtjen .

Kjo procedurë, sjell në vëmendje një të kërkuar nga policia,  i cili  pasi kapet duke vjedhur në dyqanin e argjendarëve, dëshiron të padisë argjendarinë pasi, teksa ka thyer xhamin për të hyrë për të grabitur, ka prerë vetën me copa qelqi.  Kjo është qesharake.

POr si do ta financojë kryeministri këtë abvokat? A merr ai para nga mafia për këtë? A mund të pranojë avokati paratë? Çfarë thotë një gjykatës gjerman kur dëgjon protokollet përgjatë mafies dhe partisë qeverisëse Rama? Do të jetë një histori e re interesante e re për gazetën Bild.

Për rreth 1.5 vjet, në qeverinë Rama nuk funskionon Gjykata Kushtetuese dhe  Gjykata Supreme, kështu që nuk ka më siguri ligjore në Shqipëri. Prandaj nuk ëhstë më as standardi minimal për një shtet kushtetues Kjo është arsyeja pse parlamenti është gjithashtu jofunksional. Sipas vlerësimeve ndërkombëtare, administrata e zotit Rama thuhet të jetë shumë e korruptuar. Për këtë arsye, demokracia demokratike parlamentare aktualisht nuk ekziston në Shqipëri. Njerëzit shqiptarë po protestojnë, duan të gjejnë një të ardhme në Europën e civilizuar, nuk duan më të pranojnë korrupsionin, trafikun e drogës në Shqipëri, largimin masiv të të rinjve, shkatërrimin e demokracisë dhe sundimin e ligjit. Sipas hetuesve ndërkombëtarë, Shqipëria është qendra e tregtisë në Evropë. Shqipëria ka marrë gjithashtu një pozitë të shquar në prodhimin e narkotikëve, e drogës dhe trafikimin e saj që kur Rama mori pushtetin . Një marrëveshje vërtet e keqe për kombin krenar shqiptar dhe për Evropën. Kundër këtij sfondi, Presidenti i Republikës lëshoi ​​një dekret disa javë më parë në përputhje me nenin 93 të Kushtetutës Shqiptare, anuloi zgjedhjet lokale më 30 qershor 2019 dhe i bëri thirrje opozitës politike dhe partisë qeverisëse të angazhohet në dialog në interes e shtetit në tërësi. Qeveria Rama nuk e respekton këtë vendim kushtetues të organit më të lartë shtetëror dhe ka vizion për të mbajtur zgjedhjet më 30 qershor 2019. Në shumë rajone ka vetëm kandidatë nga partia qeverisëse. Vëzhguesit ndërkombëtarë nga Këshilli i BE-së e kanë anuluar vizitën e tyre në vend duke iu referuar, ndër të tjera, dekretit të Presidentit të Republikës. Pasi që një shtet kushtetues në vetvete nuk ekziston në Shqipëri për momentin, manipulimi zgjedhor i 2017 nuk mund të qartësohet, Bild  ka thënë: “Mafia nuk mund të hetëohet , për aq kohë sa qeveria është vetë mafia”. Dekreti i qartë kushtetues i Presidentit Meta,thotë  nuk mund të ketë shtet ligjor më 30 qershor 2019. Sigurisht që do të ketë zgjedhje, por kjo mund të klasifikohet vetëm si një zgjedhje e brendshme brenda partisë në pushtet, kandidatët  nuk duhet të kenë legjitimitet.

Shqipëria po shkon drejt një emergjence kushtetuese. Është gjithashtu një problem për Evropën.