Lefter Maliqi: Nuk mund të bëhem pjesë e marrvëshjeve të fshehta me mazhorancën për të shkelur Kushtetutën

228

Te dashur miq,para votimit te dy anetareve te rinj te Gjykates Kushtetuese u largova nga Parlamenti,pasi nuk mund te behem pjese e marrveshjeve te fshehta me mazhorancen per te shkelur Kushtetuten,pasi me votimin e sotem ku dhe pjesa me e madhe e opozites ne Kuvend po behet pal me mazhorancen per kapjen e Gjykates Kushtetuese nga Rilindja.Jam pro ngritjes se Gjykates Kushtetuese por sipas ligjit dhe Kushtetutes duke kaluar nga Presidenti,tek Parlamenti ,tek Gjykata e Larte sipas radhes.Votimi i sotem e fut vendin ne krize me te thelle politike e Kushtetuese.Domosdoshmeri krijimi i Gjykates se Larte dhe asaj Kushtetuese pasi 3 gjyqtar te Gjykates Kushtetuese zgjidhen nga Gjykata e Larte..Votimi i sotem tregon se parlamenti nuk funksionon,se opozita eshte e paperfaqesuar ne Parlament se dhe ky institucion po kapet nga Rilindja.Turp