Kuvendi rrëzon dy dekrete të tjera të Presidentit Meta

166

Gjatë seancës së sotme plenare, Kuvendi ka rrëzuar dy dekrete të tjera të Presidentit Ilir Meta. Bëhet fjalë për Ligjin e Akademisë së Shkencave si dhe ligjin e ndryshimeve në Kodin Penal.

Deputetët dhe kryetari i grupit parlamentar i PS, Taulant Balla bënë sot diskutime të gjata për këto çështje,  ndërsa në fund Kuvendi çoi në votim dhe dy dekretet e Metës, të kthyera për ndryshim, u rrëzuan  me shumicë votash

Si u votua në Kuvend:

Dekreti i Presidenti  për Kodin Penal

85 vota kundër; 11 pro; 2  abstenim

Dekreti për Akademinë e Shkencave

20 vota pro; 78 kundër; 5  abstenim