‘Komisioni i Venecias për shkarkimin e Metës, komedia që Rama po luan në Shqipëri’

246

Ish-deputeti demokrat, Tritan Shehu, i ftuar në studion e Faxneës, ka folur edhe për ardhjen e Delegacionit të Venecias në Tiranë

I pyetur se çfarë pritet nga Delegacioni i Venecias në Tiranë, Shehu është shprehur se është turp për Shqipërinë që duhet të vijë një komision i huaj të vendosi a duhet apo jo të shkarkohet presidenti i Republikës.

Gjithashtu, Shehu është shprehur se ardhja e Delegacionit është kulmi i komedisë tragjike që po luhet në këto momente në Shqipëri.

“Unë nuk e di në çfarë vendi të botës ndodh kjo, që parlamenti, maxhoranca të kërkoj që të vijë një komision i huaj, të japi vendimin a duhet të hiqet presidenti apo jo. Më thoni, ku ka vend në botë, që kërkojnë ndihmën e një institucioni të huaj për të hequr apo jo presidentin. Ky është kulmi i komedisë tragjike që po luhet në këto momente në Shqipëri.

Kjo tregon dy gjëra:1. aventurat e kësaj maxhorance, që kërkon ti hyjë gjërave nuk ekziston, të krijoj fortunë kot, kur nuk ekziston. 2.Institucionet e huaja nuk janë ato që duhet të thonë a do hiqet presidenti apo jo.

Ky është turp i botës. Unë kam respekt të jashtëzakonshëm për Delegacionin e Venecias, por kjo është një nismë anti kushtetuese, siç ishin antikushtetuese edhe votimet e 30 qershorit.”

I pyetur nëse janë të bindshme argumentat e presidentit Meta për zhdekretimin e datës së zgjedhjeve, ish-deputeti përgjigjet se vendimi i Metës ishte racional, pasi kjo është detyra e një presidenti.

“Vendimi për zhdekretimin e qershorit, arysetimi i Metës ishte racional. Kjo është detyra e presidentit. Unë i konsideroj të ligjshme. Zgjidhja e krizës politikës janë zgjedhje të lira dhe votimin i lirë.”