Johannes Hahn/ Maqedonisë së Veriut t’i hapen negociatat, Shqipëria ka mbetur prapa

186

Komisioneri për Zgjerimin, Johannes Hahn, përmes një postimi në rrjet kërkon hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut.

Madje Hahn shkon edhe më tej duke u shprehur se negociatat me këtë vend nuk mund të penalizohen me atë që shtete të tjera mund të kenë mbetur prapa.

Në fakt duket se mesazhi i Hahn në rrjetet sociale i drejtohet Shqipërisë, pavarësisht se nuk përmendet drejtpërsëdrejti.

Por ajo që dihet është fakti se Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria ishin dy vendet që prisnin hapjen e negociatave me BE-së që në maj të 2018-ës, por që u shtynë me 1 vit.

Komisioneri për Zgjerimin, Johannes Hahn, përmes një postimi në rrjet kërkon hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut.

Madje Hahn shkon edhe më tej duke u shprehur se negociatat me këtë vend nuk mund të penalizohen me atë që shtete të tjera mund të kenë mbetur prapa.

Në fakt duket se mesazhi i Hahn në rrjetet sociale i drejtohet Shqipërisë, pavarësisht se nuk përmendet drejtpërsëdrejti.

Por ajo që dihet është fakti se Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria ishin dy vendet që prisnin hapjen e negociatave me BE-së që në maj të 2018-ës, por që u shtynë me 1 vit.