Ish-deputetja Ulqinaku/ Kreu i KLD, në 13 dhjetor 1990 dënoi me 15 vjet burg shkodranët që i vunë tritol bustit të Enver Hoxhës

1003

Kryetari i KED-it është simboli i persekutorit politik të diktaturës në sistemin e ri të drejtësisë

Ardian Dvorani, më 13 Dhjetor 1990 dënoi me 15 vjet burg shkodranët që rrëzuan bustin e Enver Hoxhës

Ardian Dvorani, kryetari i Këshillit të Lartë të Drejtësisë është edhe gjyqtari që i ka shërbyer me devotshmëri regjimit komunist, madje ka qenë gjyqtari që ka dënuar me 15 vjet burg edhe protestuesit shkodranë që rrëzuan bustin e Enver Hoxhës në 1990-n. Ardian Dvorani është simboli i persekutorit politik të diktaturës në sistemin e ri të drejtësisë. Më 13 Dhjetor 1990 me akuzën “për akte terroriste kundër pushtetit popullor” kërkoi dënimin me 15 vjet burg të shkodranëve që rrëzuan bustin e Enver Hoxhës. Ardian Dvorani, shërbëtori i Edi Ramës në Gjykatën e Lartë, është simboli i persekutorit politik të diktaturës në sistemin e ri të drejtësisë. Më 13 dhjetor 1990, me akuzën “për akte terroriste kundër pushtetit popullor” kërkoi dënimin me 15 vjet burg të shkodranëve që rrëzuan bustin e Enver Hoxhës.

Denoncimi i ish-deputetes Izmira Ulqinaku

Konfirmimi në detyrë nga organet e vettingut i Ardian Dvoranit, shërbëtorit politik të Edi Ramës në Gjykatën e Lartë, nuk ishte thjesht një lajm i keq për Reformën në Drejtësi, duke i vënë vettingut vulën e një procesi politik. Ardian Dvorani, simbol i korrupsionit financiar dhe politik në sistemin e drejtësisë, me 100 milionë lekë pasuri të padeklaruar apo me, të paktën, 3 shtëpi të privatizuara në kushtet e konfliktit të pastër të interesit, simboli i gjyqtarit që nuk zbaton vendimin e Gjykatës Kushtetuese për mbarimin e mandatit të tij, është edhe simbol i persekutorit të regjimit komunist në sistemin e ri të drejtësisë. Shkodranët e njohin mirë prokurorin e diktaturës Ardian Dvorani, por çdo qytetar tjetër ka të drejtë ta dijë se Ardian Dvorani është një shërbëtor i vjetër i Partisë së Punës sa herë ajo ka qenë në pushtet, në diktaturë dhe më demokraci, me emrin Partia Socialiste apo Rilindje! Ardian Dvorani ka qenë prokurori që, 1 ditë, pas krijimit të partisë së parë opozitare në vend, pas 45 vitesh diktaturë, akuzoi për terrorizëm dhe kërkoi 15 vjet për shkodranët që rrëzuan bustin e Enver Hoxhës. Më 13 dhjetor 1990 me zellin e shërbëtorit ndaj Partisë, Ardian Dvorani, akuzoi qytetarët e pafajshëm shkodranë, që kërkonin demokraci, për “akte terroriste kundër pushtetit popullor”. Ardian Dvorani, që sot ka kaluar vettingun dhe i shërben Edi Ramës në Gjykatën e Lartë, 28 vjet më parë kërkonte dënimin me 15 vjet burg për “armiqtë e popullit”, për aktin heroik të hedhjes së bustit të diktatorit në Shkodër. Qytetarët që kanë vuajtur nga persekutimi i prokurorit politik të diktaturës, Ardian Dvorani, janë ende gjallë dhe janë dëshmi ulëritëse, se si Edi Rama po mban në sistem shërbëtorët e diktaturës më të egër në Evropë. Ardian Dvorani është simbol i kalbjes së sistemit të drejtësisë në vend. Nëse organet e vettingut nuk do te ishin të korruptuara politikisht, sot Ardian Dvorani duhet të ishte përjashtuar nga sistemi i drejtësisë për mungesën e integritetit moral dhe profesional, pasi një shërbëtor i zellshëm i diktaturës deri në grahmat e fundit të saj, nuk mund të jetë i denjë dhe nuk mund të japë drejtësi në një sistem demokratik.