Ish-ambasadori Vili Minarolli i shkruan Donald Lu: Kush e mbolli drogën që ruhej me roje të armatosura

164

I nderuar Ambasadori Lu, Ju dëgjova për deklaratën e radhës
për vonesën n
ë arrestimin e një
personi, q
ë sipas shtypit grek ka
organizuar transport droge n
ë vendin
fqinj. A është i vetmi ky transportues, në qoftë se
ështe ashtu siç thotë shtypi grek? Ju ashtu si unë
dhe t
ë gjithë shqiptarët e dinë se
i gjithë vendi është mbjell
ë me drogë, ruhet nga njerëz të armatosur ditën me diell dhe përpunohet e bëhet prodhim i gatshëm për transport nga qindra e mijëra qytetarë që e kanë të vetmin
mjet për t
ë siguruar bukën e gojës.
Pastaj ky mall me vler
ë transportohet në Itali me tonelata e këtej në të gjithë Evropën.
E përsëris e gjitha me bekimin e nj
ë
shteti q
ë gjobit një fshatare që
shet nj
ë tufe qepësh apo burgos një të papunë që nuk është
n
ë gjendje të paguajë
energjin
ë që fëmijët e tij të bëjnë mësimet. Ja u kap dhe u burgos ai që përmendni ju. A nuk ka me dhjetëra si ai që sot transportojnë prodhimin”e mbarë
t
ë drogës shqiptare. Ne zoti ambasador
kemi një fjal
ë të urtë:
“Demi kapet nga brirët”.