Gary Kokalari: Patriarku i Moskës dhe gjithë Rusisë njeriu i Presidentit Putin

222
Gari Kokalari, amerikano-shqiptar në një postim në rrjetin social shkruan se Patriarku i Moskës dhe gjithë Rusisë, Kirill është një njeri i besuar i Presidentit Putin, të cilin e ka mbështetur që në fillim të marrjes së pushtetit të tij. Kokalari kujton se Patriarku i Moskës dhe gjithë Rusisë, Kirill e ka mbështetur Presidentin Putin edhe kur Putin ka ushtruar dhunë kundër të drejtave të Njeriut në Rusi. Prandaj, misioni i Patriarkut të Moskës dhe gjithë Rusisë, Kirill në Shqipëri është vetëm ndihma që u jep qarqeve të Kishës Ortodokse kundër interesave kombëtare të Shqipërisë.