“Dita e Tolerancës”, Presidenti Meta: Shqipëria unikale në botë

264

Në ditën Ndërkombëtar të Tolerancës, kreu i shteti shqiptar, Ilir Meta deklaroi nga foltorja e Kuvendit se Shqipëria është një model unikal në botë për tolerancë fetare.

Gjithashtu Meta theksoi faktin se Shqipëria është  një vend, i cili kontribuon për paqen dhe stabilitetin në rajon dhe për këtë ai premtoi mbështetje të dialogut mes Kosovës dhe Serbisë.

“Është një nder për Shqipërinë të jetë pritëse e një evenimenti me rendësi globale. Pas 100 vitesh kur shikojnë një  botë të trazuar, ndjehemi të keqardhje të arrijmë paqen duke përdorur dhunën. Ky formun ku bashkon  përpjekjet është në linjë e OKB duke kontribuuar në shtrirjen e paqe dhe kulturës. Shqipëria ka një meritë  në ruajtjen e tolerancës. Ne jemi një vend unikal për harmoninë fetare”, tha ai.