Debate te “Siguria”/ Noka: “Si e komentoni fshehjes e skandalit të Elbasanit?” Ja si përgjigjet ministri

21
Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj i pranishëm në seancë dëgjimore të Komision i Sigurisë për çështjen e buxhetit është ndalur edhe te arrestimi i biznesmenit Orest Sota, nga policia e Elbasanit.
Ministri deklaroi se ka ngarkuar Shërbimin e Kontrollit të Brendshëm për gjithë sa ndodhi me arrestimin e biznesmenit dhe sekuestrimi e 863 mije eurot që u gjetën në automjetin e tij. Sipas Xhafajt, hetimet do të vlerësojnë mënyrën si është sjellë Policia dhe deklaroi se e gjithë ngjarja është e regjistruar.
Diskutimet për buxhetin në mbledhjen e Komisionit të Sigurisë
Noka: Kur prezantohet buxheti duhet të jetë edhe kreu i policisë
Xhafaj: Nuk është gjykuar e arsyeshme që Çako të jetë këtu
Fatmir Xhafaj: Mbrojtja e buxhetit, përgjegjësi e imja
Noka: Para disa ditësh në portin e Durrësit u hoq një mini jaht
Flamur Noka- Xhafajt: Keni dijeni se kujt i përkiste ky jaht?
Fatmir Xhafaj: Unë nuk drejtoj territoret e porteve
Fatmir Xhafaj: Është detyrë e policisë të hetojë për këto gjëra
Noka: Keni një koment rreth fshehjes së skandalit të Elbasanit?
Fatmir Xhafaj: Policia e Elbasanit ka bërë detyrën konform ligjit
Fatmir Xhafaj: SHÇBA do hetojë për përgjegjësitë e policisë