Blushi: Asgjë nuk e justifikon votën e Shqipërisë kundër SHBA, ja kujt i shërben

191
Kreu i partisë LIBRA, Ben Blushi ka reaguar pas votës së Shqipërisë pro një rezolute në OKB kundër SHBA për të shpallur Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit dhe të zhvendosë ambasadën nga Tel Avivi në Jerusalem. Në një postim në Facebook, Blushi thotë se asgjë nuk e justifikon votën e Shqipërisë në OKB, ndërsa sipas tij vota kundër SHBA i vlen më tepër Turqisë.
Statusi i plotë i Ben Blushit:
Asgjë nuk e justifikon votën e djeshme të Shqipërisë nē OKB. As raporti me Evropën, as raporti me SHBA, as raporti me historinë dhe as raporti me të drejtën. Duke mos qenë as strategjike dhe as parimore vota kundër SHBA i vlen më shumë Turqisë se Shqipërisë dhe kjo është edhe më e rëndë më e shëmtuar dhe shumë më e padrejtë. Ne kemi votuar një rezolutë kundër SHBA pa asnjë shkak real dhe pa asnjë arsye serioze. Për të gjithë ata që duan të fshihen pas historisë së votimeve në OKB kam një pyetje. Në fund të fundit për çfarë kemi votuar? Që një vend sovran, në këtë rast SHBA nuk duhet të ketë të drejtë ta zhvendosë ambasadën nga Tel Avivi në Jerusalem. Kush jemi ne që detyrojmë një shtet tjetër, se në cilin vend të një shteti tjetër duhet ta mbajë ambasadën e vet? Kjo që kemi bërë është njëlloj sikur të votonim një rezolutë sipas të cilës SHBA duhet ta mbajnë ambasadën e Kosovës në Beograd. Një shtet levantin, do thoshte Faik Konica.