Ambasada e SHBA: Zgjedhjet pa incidente, të certifikohet sa më shpejt rezultati

160
Ambasada amerikanë u bën thirrje institucioneve të sigurojnë certifikimin sa më të shpejtë dhe tërësor të rezultateve. Në një deklaratë për mediat, ambasada vlerëson se zgjedhjet vendore të 21 qershorit kanë qenë paqësore.
Deklaratë e Ambasadës së SHBA,
22 qershor 2015
Shtetet e Bashkuara përgëzojnë qytetarët e Shqipërisë për ushtrimin paqësisht të së drejtës së tyre demokratike për të votuar në zgjedhjet vendore më 21 qershor 2015. Numërimi i votive vazhdon dhe iu bëjmë thirrje institucioneve demokratike të sigurojnë certifikimin e shpejtë dhe tërësor të rezultateve. 
Votimi ditën e zgjedhjeve nuk pati incidente madhore apo akte dhune. Ne i bëjmë jehonë gjetjeve paraprake të OSBE/ODIHR për zgjedhjet vendore dhe ndajmë shqetësimet e tyre për blerjen e votive, pretendimet për presione mbi votuesit, institucionet e politizuara zgjedhore dhe parregullsi të tjera. Nxisim qeverinë dhe partitë politike të punojnë për t’i trajtuar këto gjetje dhe rekomandimet e tjera të ODIHR. 
U.S. Embassy Statement,
June 22, 2015
The United States congratulates the citizens of Albania for peacefully exercising their democratic right to vote in the local elections on June 21, 2015. Counting of the votes is continuing and we call upon democratic institutions to ensure a speedy and thorough certification of the results. 
The voting on Election Day was without major incidents or acts of violence. We echo the OSCE/ODIHR preliminary findings on the local elections and share their concerns about vote buying, allegations of pressure on voters, politicized electoral institutions, and other irregularities. We encourage the government and political parties to work to address these findings and other ODIHR recommendations.