Soros dhe “226 miqtë e tij të BE-së”, nxjerrë në dritë nga Farage – kush janë ata?

12
Soros dhe 226 miqtë e tij të BE-së futen në qendër të vëmendjes nga Farage – kështu që kush janë ata? Marrja e pishtarit anti-Soros nga udhëheqësi hungarez, Viktor Orban, politikani i Britanisë së Madhe, Nigel Farage po kërkon të hetojë anëtarët e tjerë të BE-së që mbështesin vizionin e diskutueshëm të financuesit të pasur. Por janë frikët e Orban dhe Farage të vlefshme? Politikani i Britanisë së Madhe Nigel Farage, fytyra e shquar e Brexit, tani është e shqetësuar për fatin e Evropës. Duke ju drejtuar Parlamentit të BE këtë javë, Farage dha disa ide të zhytur në mendime për burimin e pohimeve se Rusia kishte manipuluar disi votën e Brexit, si dhe zgjedhjet e Trump. Vetëm javën e kaluar, komisioni zgjedhor, në Mbretërinë e Bashkuar, nisi një hetim për të gjetur nëse fushata ‘Largohu’ mori paratë e huaja ose paratë ruse, “tha Farage.

“Kjo ndodhi si rezultat i pyetjeve të bëra në Dhomën e Përfaqësuesve nga një Ben Bradshaw, dikush i lidhur me një organizatë të quajtur Shoqëri e Hapur”.

Por Farage, i cili duket se ka marrë kënaqësi të madhe në shqetësimin e deputetëve të tij. Ai vazhdoi të japë edhe një shembull tjetër të një parlamentari të BE që punonte në emër të Xhorxh Soros, kësaj radhe kundër kryeministrit hungarez Viktor Orban, i cili e ka akuzuar financimin e kërkimit për të krijuar “një Evropë të popullsisë të përzier”.

“Madje edhe javën e kaluar, z. Guy Verhofstadt loboi në emër të z. Soros në Konferencën e Presidentëve në një betejë që po ndodh me Viktor Orbanin, kryeministrin e Hungarisë,” tha Farage, duke treguar drejtpërsëdrejti në Verhofstadt ai foli. Farage e përshkroi ndikimin e Soros në Strasburg dhe Bruksel si “me të vërtetë të jashtëzakonshme”. Dhe ky ndikim duket se do të rritet ndjeshëm tani që Soros ka dhuruar pjesën më të madhe të pasurisë – $ 18 miliardë dollarë – në projektin e tij të Shoqërisë së Hapur, e cili lobon për kufij të hapur dhe mbikombëtar struktura të tilla si Bashkimi Evropian. Farage përfundoi monologun e tij të shkurtër dhe të zjarrtë me një deklaratë të rëndë: “Kam frikë se mund të shikojmë nivelin më të madh të marrëveshjes ndërkombëtare, politike në histori.” Në sipërfaqe, duket se ka një legjitimitet ndaj pretendimit të Farage. Sipas burimeve publike, Instituti i Politikave Evropiane të Shoqërisë së Hapur (OSEPI), krahu i politikave të BE-së për Fondacionet e Shoqërisë së Hapur, u takua me anëtarët e Komisionit Evropian në 44 raste të veçanta në vitin 2016. Dhe tani që organizata sapo është aktivizuar me 18 miliardë dollarë, do të duket e qartë se ky ndikim do të rritet. Për më tepër, organizatat Soros botoi një pamflet që jep detaje mbi një listë prej 226 “miqsh” të besueshëm që shërbejnë në Parlamentin Evropian. Farage tha se ai do të thërrasë në parlament që të ngrejë një komitet të posaçëm për të hetuar çështjen.

Kush janë 226 miqtë e Soros në BE-së?
Në një broshurë prej 177 faqesh të botuar nga Shoqëria e Hapur, me titull “Aleatë të besueshëm në Parlamentin Evropian (2014-2019)”, 226 deputetët e BE-së renditen dhe etiketohen sipas orientimit dhe pikëpamjeve të tyre politike. Sipas pamfletit, “Prania e një deputeti në këtë hartë tregon se ata kanë të ngjarë të mbështesin punën e Shoqërisë së Hapur. Duke pasur parasysh se janë 751 anëtarë të Parlamentit Evropian, “aleatët e besueshëm” të George Soros mbajnë të paktën një të tretën e vendeve. ” Pra, çfarë lloj kualifikimesh duhet të përfshijë një deputet në mesin e “aleatëve të besueshëm” të Shoqërisë së Hapur? Një vrojtim i shpejtë i fushës së përshkrimit të kandidatit jep një tregues të mirë për atë që Soros pret nga aleatët e tij, duke përfshirë një filozofi politike që përfshin mbështetjen e Lëvizja LGBTI (lezbike, homoseksuale, biseksuale, transgjinore dhe / ose intersex), kufijtë e hapur dhe një qëndrim anti-rus.

Midis 226 të zgjedhurve, ka një Yana Toom, një deputete nga Estonia, i cili vjen pak kritikë, pavarësisht përfshirjes së saj. “Refuzuan duke mbështetur rezolutën e parë të Parlamentit Evropian për konfliktin Ukrainë-Rusi në korrik të vitit 2014 dhe mund të jenë pro-Rusi në një shkallë të panjohur (dhe, në këtë rast, jo domosdoshmërish një Shoqëri të Hapur)”. Për këdo që pyet, nëse Shoqëria e Hapur punon direkt kundër interesave ruse, kjo linjë e vetme duhet të heqë të gjitha dyshimet. Për më tepër, ai siguron disa sfonde se pse Rusia në vitin 2015 e ndaloi Shoqërinë e Hapur të vepronte në territorin e saj për shkak të kërcënimit që ajo paraqiste për “rendin kushtetues” të vendit. Një tjetër deputet në listë, Monica Macovei i Rumanisë, shërben si mesatarja e artë për statusin e Soros. “Absolutisht progresive; aleat i padiskutueshëm i vlerave të Shoqërisë së Hapur; nuk heziton të shkojë kundër udhëzimeve të grupit të tij; megjithatë, nganjëherë mund të përshkruhet si një top i lirshëm me grupin e vet pa kompromis të prioriteteve “. Kur lexoni një vlerësim të tillë, mund të merrni përshtypjen e gabuar që Parlamenti Europian është i dizenjuar për t’i shërbyer vullnetit të Xhorxh Sorosit dhe agjendës së tij shumë të debatueshme, në krahasim me vullnetin e popujve evropianë.

Çfarë dëshiron Sorosi?
Të thuhet se George Soros, i cili ka lindur dhe rritur në Budapest, Hungari, ka një ndikim në skenën globale, do të ishte nënvlerësimi i shekullit. Pasuria e tij e tepërt i lejon atij të financojë një ushtri të vërtetë organizatash, shumë që shërbejnë në qëllime kryq. Në të vërtetë, Soros, 87, ka qenë i lidhur me lëvizjet dhe shqetësimet civile aq të ndryshme sa të distancuar, si lëvizja ‘Jetët e Zeza Vlejnë’ në SHBA, në kryengritjen Maidan në Ukrainë. Dhe askund nuk është ndjerë ndikimi më i madh i Soros, sesa në debatin e vazhdueshëm evropian mbi emigrantët. Duket sikur kriza evropiane e refugjatëve, e cila është fajësuar për luftën civile siriane, nuk do të ndodhë në intensitetin e saj aktual pa ndihmën e drejtpërdrejtë të Fondacionit të Shoqërisë së Hapur. Falë punës advokuese të Institutit të Politikave të Migracionit dhe Platformës për Bashkëpunim Ndërkombëtar mbi Migrantët e Papërdorur (PICUM), të dyja organizatat e sponsorizuara nga Soros, u kthyen në rivendosjen masive të myslimanëve nga Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut në Evropë. Në të vërtetë, u duk se e ashtuquajtura “Plani Merkel” – marrëveshja e arritur nga BE dhe Turqia ishte ideja e Iniciativës Evropiane të Stabilitetit, “përveç largësisë së fondacioneve të George Soros”, F. William Engdahl shkroi në Outlook Lindjen e Afërt. Duke pasur parasysh se fluksi masiv i emigrantëve myslimanë kërcënon të ndryshojë përgjithmonë fytyrën e “Evropës së krishterë” dhe pa ndonjë votim në këtë çështje nga populli i Evropës, ndoshta është koha për të parë saktësisht se çfarë lloj ndikimi të drejtpërdrejtë të George Soros dhe të Fondacionit të tij të Shoqërisë së hapur kanë parlamentarët evropianë. Në fund të fundit, këto nuk janë lojëra të asnjë individi, por përfaqësues të një shteti të tërë.