Prof. Artan Fuga: Shqipëria në Evropë???

353
Nuk ma heq njeri nga mendja, veç nesh, nja dhjetë për qind europianistëve të thekur, askush nuk e dëshiron realisht dhe sinqerisht. Bëjnë sikur! Nuk besoni? Unë bëj një analizë të segmentuar të çdo shtrese shoqërore dhe ta vërtetoj këtë me zemër të hapur. Nuk i ha e vërteta iluzionet. Ne akoma jetojmë me idealet e “potentatit” të Ali Pashës, të fortesës të Ballaban Karaziut a si e kishte ai…E dini se çfarë tërmeti do t’u shkaktonte disa grupeve sociale të privilegjuara integrimi i vërtetë evropian i Shqipërisë? Ne jemi po aq të izoluar në thelb nga Evropa si në kohën e qepës. Ne pra, ne një nga trevat më fillestare të kulturës evropiane! Shekujt na kanë lënë pas. Merruni me mediat e propagandës që ua bëjnë mediat p. ju merruni, jo ky po ai, jo darka, jo dreka, jo shoku i këtij jo shoku i atij, o Zot, çfarë bataku mendor!