Nesër do të lexoni/ Abdurahim Ashiku: Harresë zyrtare e mësueseve vullnetare në mërgatë

150
Më 7 Mars, në Ditën e Mësuesit, kryeministri Rama shpërndau dekorata për disa mësuese të shquara në edukimin shkollor të fëmijëve… E meritojnë… Më 7 Mars, në Ditën e Mësuesit, as kryeministri Rama dhe as ministrja Nikolla nuk thirrën asnjë mësuese nga ato që vullnetarisht, pa asnjë shpërblim, të rrezikuar nga segmente ekstreme greke, u mësojnë fëmijëve të mërgimtarëve shqiptarë si të shkruajnë, lexojnë e këndojnë fjalën madhështore shqipe… Jo vetëm që nuk i thirrën… Jo vetëm nuk i dekoruan… Por, nuk i përmendën as me emrin e përgjithshëm… Mësuese të gjuhës shqipe në mërgatë… Ermal Meta është fitues në një festival prestigjioz. I lumtë! Pas i vjen historia e ngjitjes në maja shoqëruar me miliona disqe e miliona euro… Mësueset e gjuhës shqipe në Greqi, tash 17 vjet, nga 7 marsi 2001, po bëjnë atë që nuk ia merr mendja askujt. Po mbledhin fëmijët dhe u mësojnë si të lexojnë, shkruajnë dhe këndojnë gjuhën e nënës. I mbledhin pa asnjë shpërblim dhe pa asnjë mbrojtje ligjore…
I mbledhin…


Për më shumë lexoni nesër në Gazetën “TELEGRAF”