Nesër do të lexoni/ Agron Duka: Edi Rama duhet të dorëhiqet si kryeministër

Jakup Gjoca

Kryeministri Rama negocion me Greqinë, si inferior, nga halli i votës për në BE, protesta e 3 shkurtit, qëndrimi i PAA, Reforma në Drejtësi, Kryeprokurorja e Përgjithshme, implikimi i ministrit të Brendshëm në trafikun ndërkombëtar të drogës, roli i ambasadorëve dhe Kodi i ri Zgjedhor …

Agron Duka, Kryetar i PAA

Në bisedat paraprake midis palëve, Kotzias ka kuptuar që Ramës i duhet vota e Greqisë për çeljen e negociatave për anëtarësimin në BE. Nisur nga ky avantazh, grekët do të përfitojnë sa më shumë, jo vetëm në tryezën e negociatave, por edhe nga pikëpamja e imazhit. Le të kujtojmë se në Greqi, shumë shpejt, do të ketë zgjedhje, dhe Kotzias synon të maksimizojë mbështetjen rreth tij. Pra ky avantazh e bënë palën shqiptare të kërcënueshme


Agron Duka, Kryetari i PAA, në intervistën për gazetën “Telegraf” pohon qartazi se Kryeministri Rama duhet të japë dorëheqjen, sepse mban përgjegjësi të plotë politike për moskontrollimin e territorit të Shqipërisë në kultivimin masiv të Hashashit, si edhe për implikimin e ministrave të tij në trafiqe ndërkombëtare të Hashashit. Zoti Duka thotë për gazetën “Telegraf”, se ministri i jashtëm Grek e ka kuptuar që kryeministri Rama është inferior në bisedimet dypalëshe, për nevojën që ka për votën greke për hapjen e negociatave, ndaj edhe përpiqet të përfitojnë sa më shumë. Zoti Duka, duke iu referuar pjesëmarrjes së vogël të qytetarëve shqiptarë kundër qeverisë së Ramës për shitjen e territorit shqiptar Greqisë, thotë se ne, si popull po humbasim kulturën e të protestuarit. Zoti Duka, thotë se, tashmë është domosdoshmëri që në zgjedhjet e ardhme parlamentare të bëhen me Kod të ri Zgjedhor, por akoma nuk mund të thotë me siguri, nëse kryetari i PD-së do të këmbëngulë fort, që Opozita të kërkojë njëzëri ndryshimin e Kodit aktual Zgjedhor. Ndërsa, për Reformën në Drejtësi, zoti Duka pohon se po spekulohet në ndarjen e “peshqve” të mëdhenj dhe të vegjël, por në drejtësi duhet të japin llogari të gjithë fajtorët, pa përjashtim.
-Zoti Duka, sipas jush, përse të shtunën më 3 shkurt kishte shumë herë më pak protestues, të cilët protestuan para Kryeministrisë për marrëveshjen Detare të Kryeministrit Rama me Greqinë, në krahasim me 27 janarin 2018? ...


Për më shumë lexoni nesër në gazetën "Telegraf"