Ja çfarë duhet të dini rreth thinjave

228

Dalja e thinjave nuk do të thotë që ne po plakemi. Ato fillojnë të dalin  kur folikulat e rrënjëve nuk prodhojnë më melaninë, pigmentin që u jep ngjyrë flokëve. Kjo gjë ndodh zakonisht në të 30-at, por nuk do të thotë që një 20-vjeçare mund të mos ketë thinja. Përveç melaninës ka  faktorë të tjerë që nxitin daljen e thinjave.

Një problem shëndetësor

Tiroidet – mund të ndikojnë në shfaqjen e thinjave. Edhe sëmundje të tjera që kanë të bëjnë me rënien e imunitetit, ndikojnë tek flokët.

Mungesë  vitaminash

Mungesa e vitaminave, kryesisht e B12.  Këtu theksojmë  dietat drastike, si.psh ata që vendosin të ndjekin një dietë vegjetariane apo vegane. Ata duhet përdorin  si suplement B12,  sepse rrezikon aneminë.

Stresi- nëse shikoni thinja në të 20-at nuk  është normale. Vetëm nëse edhe prindërit janë thinjur pothuaj në këtë moshë, një nga arsyet mund të jetë stresi dhe stili i jetës.

Duhanpirja-  nëse je duhanpirës i rregullt me shumë mundësi thinjat i ke parë që në 20-at. Ndoshta nuk shikoni thinja në skalp, por ja që shenjat në këtë rast shfaqen në folikula.