E thonë studiuesit/ Heshtja e frikshme e burrave pas seksit! Ja pse ndodh…

246

Neuroshkencëtari Serge Stoleruc dhe ekipi i tij kanë analizuar aktivitetin e trurit mashkullor gjatë dhe pas orgazmës. Ata vunë re një “fikje” të trurit në zonën që është përgjegjëse për mendimet pas raportit seksual.

Çfarë ndodh pak minuta pas raportit seksual? Në pak minuta trurit i dërgohen sinjale për të “pushuar” instinktin seksual.

Gjatë orgazmës mashkullore prodhohen serotina dhe oksiticina ,të cilat sjellin nevojën e një pushimi.

Një tjetër ndryshim mes burrave dhe grave është edhe nevoja për të shkuar në tualet pas raportit seksual.