“4.000 artikuj fallco”/ Amazon, Facebook, Twitter po përballen me problemet e sigurisë/ Ja si po vetëmbrohen “gjigantët” e teknologjisë

281

Amazon ka shitur me miliona artikuj me anë të internetit. Duke patur kaq shumë produkte me kualitet të lartë, pyetja që lind natyrshëm është: Si i ka menxhuar kompania gjithë këto shitje?

Gazeta e njohur Wall street ka publikuar një hetim mbi sigurinë e rrjetit Amazon. Ata gjetën mbi 4.000 artikuj të shitur nga Amzon, që sipas tyre ishin false, pra një mashtrim, i clësuar si i pasigurt nga agjensitë federale, ose të ndaluar nga rregullatorët federal.

Këto artikuj përfshinin: Një ksilofon lodër për fëmijët me një sasi katër herë më të madhe se ç’ishte e lejueshme nga qeveria, lodra magnetike për fëmijët që mund të jenë një rrezik për ta për nga përbërja me të cilën janë krijuar, dhe një helmetë motorike e cila në mënyrë të rremë u tha se ishte e listuar nga Departamenti amerikan i Transportit, i certifikuar.

YouTube, Facebook dhe Twitter në mënyrë të ngjashme luftojnë për përmbajtjen e moderuar, duke ilustruar numrin më të madh të platformave të teknologjisë që rriten në një madhësi kur udhëzimet aktuale për mbikëqyrje nuk janë më të përshtatshmet.