Si industria e shitjes me pakicë do të arrijë 5.5 trilionë dollarë deri në vitin 2020

279

E ardhmja e shitjes me pakicë është në një nivel të lartë dhe pritet që industria të arrijë 5.5 trilionë dollarë deri në vitin 2020.

Ndërkohë që blerjet në dyqan dhe online sigurisht po ndihmojnë në zhvillimin e industrisë me pakicë, faktori më i madh për këtë rritje të pabesueshme është në xhepin e konsumatorëve.

Këtu janë disa nga faktorët kryesore të rritjes së kësaj industrie:

-Shitjet me pakicë në SHBA po rriten me 200 miliardë dollarë vit pas viti.

-Dyqanet fizike vazhdojnë të mbeten të pakënaqur me tregtinë elektronike por shitjet online po rriten pothuajse 4 herë më shpejt sesa në dyqan.

-Tregtia e telefonisë celulare po nxit shumicën e rritjes së kësaj industrie.