Realiteti virtual shtohet me +54% në 2019-tën

220

Fusha e realitetit virtual dhe realiteti i zgjeruar si edhe mund të quhet duket gati drejt një rritje marramëndëse. Sipas analistëve të IDC, 8.9 milionë do të shiten në një shkallë globale në 2019-tën, me një rritje prej 54.1% krahasuar me vitin 2018-të.

Rritja do të jetë e fuqishme gjatë pesë viteve të ardhshme: shkalla e rritjes vjetore (Cagr) do të jetë 66.9% midis 2019 dhe 2023, kur 68.6 milionë shikues të realitetit virtual do të shiten në mbarë botën.

Ekspertët parashikojnë se pajisjet e realitetit virtual do të arrijnë në 36.7 milionë njësi të dorëzuara në vitin 2023, me një Cagr prej 46.7%.

Modelet më tërheqëse do të jenë ato”të pavarur”, që janë ato që nuk kanë nevojë të lidhen me një PC ose smartphone për të funksionuar.

Shpërndarja e shikuesve të realitetit të shtuar do të arrijë në 31.9 milionë njësi në vitin 2023, me një Cagr prej 140.9%. Edhe këtu, do të dominojnë të pavarur, me 55.3% të tregut të përgjithshëm.

2 Shikuesit e rinj të realitetit virtual të markave të tilla si Oculus, Htc, Microsoft dhe të tjerë do të ndihmojnë rritjen e karburantit në 2019 dhe vitet e ardhshme “, shpjegon analisti Jitesh Ubrani.

Përveç produkteve të reja, patate të skuqura të Qualcomm do të jenë gjithashtu forca lëvizëse prapa një rol të rëndësishëm për prodhuesit e pajisjeve dhe do të sigurojë lidhjen me krijuesit e përmbajtjeve.