Niveli i oksigjenit po bie në këtë planet, shkencëtarët: Nuk ka shpjegim

267

Shkencëtarët e NASA-s zbuluan një fenomen i panjohur po ndryshon nivelet e oksigjenit në planetin Mars.

Atmosfera e Tokës ka afërsisht 78,09 % azot dhe 20,95 % oksigjen.

Ndërsa Planeti i Kuq ka 2.6 % azot, 1.9 % argon dhe 0.16 % oksigjen që përbëjnë pjesën e mbetur.

Këtu vihet re se nivelet e oksigjenit në Mars janë shumë më të ulëta se në planetin Tokë.

Këto të dhëna i zbuluan shkencëtarët që përshkuan Kraterin Gale për tre vitet marsiane (gjashtë vite Tokë).