Ndërtohet restoranti i parë në botën nën-ujorë

102

‘Poshtë’ ka tashmë … 7.000 rezervime nga konsumatorët që janë në kërkim për të shijuar ushqimin e tyre midis krijesave të mrekullueshme të detit
Restoranti i parë nënujor i Evropës u hap në Norvegji të mërkurën e kaluar dhe tashmë ka … 7.000 rezervime nga konsumatorët të cilët janë të etur të shijojnë ushqimin e tyre midis krijesave të mrekullueshme të detit.

‘Poshtë’ është në majën jugore të Norvegjisë dhe duket si një tub i madh çimentoje, pjesërisht i zhytur në Detin e Veriut.

Emri i tij ka një kuptim të dyfishtë për norvegjezët, pasi fjala “nën” do të thotë “mrekulli” në gjuhën e tyre.

Restoranti origjinal është projektuar nga zyra arkitekturore norvegjeze Snoehetta, e cila gjithashtu krijoi Shtëpinë e famshme të Operas së Oslos dhe Muzeun Kombëtar në 11 Shtator në Nju Jork.

“Gjëja më emocionuese është lëvizja nga avioni mbi sipërfaqen e detit me atë të dhomës nënujore. Dritarja e madhe sjell fundin e detit në anën tuaj, nuk e mban atë në distancë si në akuariume”, shprehet themeluesi.

Sipas agjencisë, ndjesia kur dikush provon në restorant të tillë është ai i saunës. Dërrasat prej druri mbulojnë nivelin e sipërm, por një shkallë e lartë prej tetë metrash çon në sallën kryesore të restorantit, me një kapacitet prej rreth 40 vetësh.

Siç shpjegon Kjetil Traedal Thorsen, ndërtimi i restorantit është jashtëzakonisht i qëndrueshëm dhe mund të përballojë goditjet e jetës më të fuqishme detare të shekullit!

Sa për çmimet e restorantit, një vakt i plotë me 18 pjata, me prodhime vendore dhe ushqim deti, arrin 380 euro, duke përfshirë pije.