Keni problem me pagjumësinë? Këto janë ushqimet që duhet të konsumoni

464

Jo të gjithë mund t’i zërë gjumi sapo vendosin kokën në jastëk. Shumë njerëz vuajnë shumë gjatë kohës që përpiqen të flenë por nuk munden. Këto janë disa nga ushqimet që nëse i konsumoni më tepër mund t’ju ndihmojnë në zhdukjen e pagjumësisë suaj.

– Bukë, makarona, oriz kaf, pulë, gjel deti, peshk, gjalpë kikiriku, arra, bajame, stika, qumësht.

Këto ushqime rrisin nivelin e serotoninës, ju qetsojnë shumë trupin dhe gjumi do të ishte më i lehtë për tu arritur. Shmangni ushqimet e skuqura dhe ato me yndyrë të tepërt. Janë të dëmshme pasi e ulin shumë nivelin e serotoninës.

Gjithashtu mundohuni të konsumoni sa më shumë herbale të freskëta. Ndihmojnë shumë në mbajtjen stabël të tënsionit. Ky i fundit nëse nuk është në rregull e pengon shumë ardhjen e gjumit.