Rreziqet e konsumimit të tepruar të alkoolit janë të mëdha dhe shkaktojnë probleme serioze për shëndetin e njeriut. Shpesh herë shoqërohet me dhimbje koke, gojë të thatë dhe përzierje.

Por efektet anësore në rast konsumimi të vazhdueshëm mund të kenë një ndikim serioz në shëndet pa e kuptuar.

Dietologu Barry Sears ka zbuluar të gjitha efektet pozitive që sjell lënia e alkoolit dhe ndryshimin e menjëhershëm që bën në organizëm.

1-Brenda 1 dite trupi fillon të detoksifikohet dhe pastrohet qarkullimin e gjakut e stabilizohet niveli i sheqerit.

2-Në 1 javë përmirësohet regjimi i gjumit dhe përmirësohet hidratimi i përgjithshëm i trupit.

3-Në 2 javë bie nga pesha dhe zvogëlohet beli.