Askush nuk e kishte parë më në Itali që prej rreth 5 shekujsh deri kur në nëntor një gjahtar dhe një roje pyjesh rajonal kanë vënë re kafshime të çuditshme në pemë të vogla dhe disa gjurmë të pazakonta përgjatë një rrjedhe uji të Tarvisanos, në Friuli Venezia Giulia.

Zbulimi iu raportua kërkuesve të projektit Lince Italia dhe të Muzeut Friulian të Historisë Natyrore të Udines, të cilët nuk patën dyshime: Pasi kanë dokumentuar dhe ndjekur kthimin e vidrës vetëm disa vjet më parë, tani e kishte radhën kastori: “I duket sikush është në Kanada”, ishte komenti i tyre.

Brejtësi i madh u kthye spontanisht në Itali pas një mungese të gjatë.