E frikshme çfarë gjendet në stomakun e një breshke

334

Një breshkë e vogël që jetonte në një plazh në Florida u zbulua se kishte 104 copa plastike vdekjeprurëse në zorrët e saj.

Zbulimi shkatërrues u raportua nga Qendra e Natyrës Gumbo Limbo në Boca Raton, sipas një postimi të martën në Facebook.

‘Kjo breshkë, e cila ka madhësinë e pëllëmbës së dorës, kishte ngrënë 104 copë plastike,’ thuhet në postim.

Mbeturinat e hedhura në oqean mund të zgjasin shekuj dhe nuk shpërbëhen gjithsesi, tregon Administrata Kombëtare e Oqeanit dhe Atmosferës.

Një qese plastike mund të zgjasë 10 deri në 20 vjet para se të degradojë e të shpërbëhet, raporton administrata.

Një mbajtës plastike pijsh me gjashtë unaza mund të zgjasë për 400 vjet dhe shishe uji plastik 450.

The Gumbo Limbo Nature Center është një projekt bashkëpunues i Qytetit të Boca Raton, Greater Boca Raton Beach dhe Park District, nga Universiteti Atlantic i Floridas, dhe monitoron mbi 800 fole të breshkave të detit çdo vit.