6 vendet më të frikshme në botë që vetëm guximtarët mund ti vizitojnë

145

Para se të shkojmë me pushime, ne planifikojmë rrugën tonë me shumë kujdes dhe mësojmë sa më shumë që është e mundur për vendin ku do të vizitojmë.

Njerëz të ndryshëm shkojnë për pushime për arsye të ndryshme: disa kërkojnë paqe dhe qetësi, dhe kërkojnë aventurat dhe të sfidojnë veten e tyre.
Megjithatë jo gjithmonë çdo destinacion është i sigurt. Ja disa nga vendet më të frikshme në botë, që do të kërkonte një guxim të madh për ti vizituar.
1-Kështjella e eshtrave
Kjo kështjellë ndodhet në Évora, Portugali, dhe është një nga monumentet më të famshme të qytetit. Kapela merr emrin nga muret e brendshme që janë të mbuluara dhe të zbukuruara me kafka dhe eshtra njerëzore.
Kapela e eshtrave u ndërtua në shekullin e 16 nga një murg françeskan, i cili donte t’u tregonte vëllezërve të tij se jeta është e shkurtër.
2-Pylli Hoia
Pylli Hoia ndodhet në Transilvani dhe është i famshëm për tregime të ndryshme rreth ngjarjeve paranormale. Sipas legjendës, pylli është emëruar sipas emrit të një bariu i cili hyri në pyll me kafshët dhe u zhduk bashkë me ta në një mjegull të dendur. Disa njerëz thonë se dëgjojnë zëra të ndryshme kur ndodhen aty, disa thonë se kanë parë fantazma etj.
3-Kodra e Kryqeve
Kodra e Kryqeve është një vend i shenjtë në Lituani ku ndodhen një numër i pafundmë kryqesh në të.
Vendi nuk është një varrezë, por njerëzit besojnë se nëse vendosni një kryq në kodër, do të jeni me fat.
4-Rruga e Mbretit
Kjo rrugë ndodhet në Spanjë dhe është një ndërtim me beton dhe shufra çeliku në shkëmb. Rruga është e vendosur në mes të ujëvarat Chorro dhe Gaitanejo në Malaga, Spanjë, dhe është vendosur në një lartësi shumë të madhe. Rruga është e gjatë rreth 3 km dhe as 1 metër e gjerë.
5-Arkivolët e varur
Sagada është shumë tërheqëse për turistët, sepse kjo zonë dikur ishte pjesë e oqeanit. Tani ka shumë shpella që shumë të huaj në Filipine duan të vizitojnë. Përveç shpellave, ka shumë shkëmbinj në Sagada, dhe në njërën prej tyre, ju mund të shihni arkivole varur. Varrimi në arkivole varur është një traditë shumë e vjetër ku mendohet se malet ishin një shkallë midis Tokës dhe qiellit.
6-Katakombet Capuchin
Në Palermo, Itali, ka katakombe ku u varrosën më shumë se 8,000 vetë. Ky vend është një nga ekspozitat më të famshme të mumieve. Katakombet u ndërtuan në fund të shekullit të 16-të, kur numri i shërbyesve të manastirit Capucci u rrit dhe ata kishin nevojë për një vend më të madh varrimi. Katakombet u mbyllën zyrtarisht vetëm në 1882.