Nesër do të lexoni/ Xhemal Ahmeti: Jalla, jalla Osman aga

Taktika e tjerëve për ta mbajtur të përçarë etnosferën shqiptare, respektivisht për të demoluar nga brenda „bashkimin eventual të shqiptarëve“ (jo si shtet por si player unitar brenda politikave rajonale dhe globale) është kjo: Me ndihmën e Turqisë, shtetet si Maqedonia, Serbia, Mali i Zi shpresojnë që popullatat e tyre shqiptare t’i largojnë sa më shumë nga qendrat e tyre etnosferike. Si turq ata nuk rrezikojnë territor, si islamistë nuk kanë gjasa të instalojnë sheriate në vende ortodokse; si shqiptarë ata mund t’i tkurrin territorialisht.
Daçiçi këndon Osman Agës
E dini kush është Osman Aga në këngën e Nenad Jovanoviçit? Bëhet fjalë për çerkezin e mbiquajtur Osman Topalli. Figura qendrore për deportimin dhe masakrimin e pakicave të krishtera brenda perandorisë osmane (1914- 1923) si dhe njëri nga akterët kryesor në masakrën ndaj armenëve. I njëjti në historiografinë turke konsiderohet hero kombëtar e në historinë botërore (Mango.1999:213) si njëri ndër kriminelët më të egër të epokës. U habit Erdogan se pse një ortodoks si ministri serb ia këndon këngën e Osman Topallit? E konsideroj si servilitet të skajshëm? Këtë nuk e dimë. E dimë ç’thotë kënga: ta futëm! “…Sonte është Nga inaonline - 11/10/2017 10/11/2017 Jalla, jalla Osman aga - Iliria News Agency http://ina-online.net/jalla-jalla-osman-aga/ 2/4 Osman Topalli – maskaruesi! i zbrazur vendi yt/ Këngën tonë këndojnë, e ti s’je këtu/ Këndojmë Osman Agën e ti s’je më këtu/ Unë jetoj, jetoj nga kujtesa, jalla, jalla, jalla Osman Aga”. Ivica Daçiç i tha Erdoganit: se këtu këndohet kënga serbe; s’ka këmbë osmani këtu ngase ne nuk harrojmë.
Për më tepër nesër në Telegraf...