Violinisti Olsi Xinxo, nesër në Universitetin e Arteve

206

Nesër do të zhvillohet një koncert tek Universiteti i Arteve në orën 19:00.

Pjesë e saj do të jenë vionilisti Olsi Xinxo dhe pianiste Silvana Skënderi.

Xinxo vjen për herë të parë në Shqipëri, pas një karriere 20 vjeçare të mirëformuar jashtë shtetit.

Ai ka punuar 12 vite në Slloveni në operano e Sarajevës, spale në filarmoninë e Malit të Zi, në operan e Samsunit Turqi dhe tani është profesor në universitetin e Ankarasë.

Veprat që do të luhen në koncertë janë nga Beethoven , R. Schumann dhe Cajkovsky.