Ushqimet e nevojshme që përmirësojnë shikimin

191
Ju ndoshta keni dëgjuar që karota është e shëndetshme, veçanërisht për sytë, dhe kjo është më se e vërtetë.
Beta­carotene, një lloj i vitaminës A, që është në përbërje të saj, ndihmon në retinë dhe pjesë të tjera të syrit, duke bërë që kjo shqisë të funksionojë pa probleme.
Sallata jeshile e pasur me antioksidantë është po ashtu e shëndetshme. Studimet kanë treguar se konsumimi i saj ul rrezikun e dëmtimit të syve.
Të shëndetshme për përmirësimin e shikimit konsiderohen po ashtu edhe e verdha e vezës, frutat e pyllit, lajthitë dhe peshku.