Studim: Pse beqaria është vdekjeprurëse

185
Ka ardhur koha të gjeni një partner!
Nuk është çudi që nsjesia e vetmisë të ndikojë keq tek ju. Madje sipas studimeve të bëra, personat beqarë kanë më shumë gjasa të preken nga një goditje në tru apo kancer. Gjithashtu një mungesë e miqve apo familjes rrezikon shëndetin tuaj nga të mos paturit një aktivitet fizik dhe jetë sociale. Ekspertët e universitetit të Karolinës Veriore në SHBA kanë studuiar bashkëveprimin mes personave në një lidhje dhe shëndetit të tyrë në faza të ndryshme të jetës. Ata arritën në pëfundimin se personat në një lidhje jo shumë produktive në vitet e para, mund të shkaktonte inflamacion njësoj si mungesa e aktivitetit fizik. Gjithashtu hipertensioni në të moshuarit shkaktohet si rezultat i vetmisë, përfshirë këtu edhe diabetin. E rëndësishme është gjëni dikë që kujdeset për ju dhe anasjelltas, pasi kjo provoi se është mënyra më e mirë për të pasur një jetë të shëndetshme.