Studim/ Kënga lufton depresionin tek femrat

243
Të kënduarit i ndihmon gratë të kapërcejnë depresionin e pas lindjes, zbulon një studim i fundit.
Nënat e reja që luftojnë me simptoma të depresionin në momentin që filluan të këndonin patën një përmirësim të dukshëm.
Sipas udhëheqëses së studimit Dr Rosie Perkins nga Londra shprehet se këndimi i ndihmon gratë të çlirojnë energjinë negative dhe të shprehin emocionet e tyre.
Gjithashtu të dhënat treguan se pas këndimit grat u ndjen shumë herë më të relaksuara.
Në studim morën pjesë 134 nëna gjatë 40 javëve të para të lindjes dhe ato u ndan në dy grupe, grupi i këndimit, dhe grupi i punëve kreative dhe dr Rosie deklaron se këndimi i ndihmoi gratë të ri këmbefshin më parë.
Në Britaninë e madhe depresioni i pas lindjes tek femrat është kthyer në shqetësim.
Sipas të dhënave të fundit 1 në 10 gra vuan nga kjo sëmundje pas lindjes.