Shkencëtarët mund të kenë zbuluar një kontinent të humbur

Sado që ne njerzit mendojmë se dijmë gjithcka në lidhje me strukturën antike të Tokës, është e qartë se kemi ende plot për të mësuar.

Kërkuesit tani thonë se kanë prova për një kontinent të humbur, Maurita.

Skuadra e kërkuesve gjeti gurë në Mauritius me kristale zirkoni në to që ishin më shumë se 2 blionë vitë të vjetër që i bie të jenë gati aq të vjetër sa ishulli , 9 milionë vite.

Me shume mundësi kristalet janë transportuar lart në sipërfaqe nga magma vullkanike.

Nuk është për tu cuditur se zbuluesit nuk dinin shumë për Mauritia përvec faktit se ndodhej në Oqeanin Indian.

Ka ama shumë pak të dhëna , kristalet kanë një moshë shumë të përafërt me kristalet në Madagaskar , duke sugjeruar kështu se ishulli aktual mund të ketë qenë lidhur me Mauritën në një të shkuar të largët.

Ka shumë mundësi që kontinenti mund te jetë formuar kur u nda super kontinenti Gondëana.

Nëse është kështu, do duhet më shumë punë për të lidhur të gjitha pjesët e për të gjetur se cfarë mund të ketë ndodhur.

I gjithë ky zbulim sugjeron se ndarjet kontinentale janë më komplekse nga se pritej dhe se Toka mund të ketë disa surpriza në të ardhmen e largët.