Shkencëtarët gjejnë kurën për Leukeminë

Trupi jonë gradualisht humbet kapacitetin për të prodhuar gjakun të paktën jo ashtu si në fillim...
Kjo është arsyeja se pse smundje të imunodificencës , leukemia dhe sëmendje të tjera bëhen më të zakonshëm me kalimin e moshës. Shkencëtarët mund të kenë gjetur një mënyrë për të kthyer mbrapa kohën. Ato kanë gjetur për të ripërtërirë gjakun ndërmjet riprogramimit të qelizave staminale qe i krijonë ato.

Leukemia është kancer i cili fillon në indin që krijon gjakun. Për të kuptuar kancerin, është e rëndësishme të dihet se si formohen qelizat normale të gjakut.
Shkencëtarët kanë rivendosur qelizat staminale duke i kthyer ato në qeliza IPS , të cilat gjenderojnë cdo lloj qelize . Sapo të krijonë qeliza staminale të gjakut , sikur të ishin të reja. Kjo teknike ka qenë testuar vetëm tek minjtë deri tani , por ama ka premisa goxha të medha për të patur sukses dhe tek njerzit.
Nëse ripërtëriten mjaftushëm qeliza të cilat ta mbrojnë trupin tuaj nga anomalitë e gjakut dhe gjithashtu të përmirësojnë trupin tuaj në përgjithësi.