Rreziku nga interneti. Mund të shndërrohet në armë kundër privatësisë

324
Një paralajmërim I frikshem nga krijuesit e internetit.
Ekspertet theksojne se të gjitha kompanitë e teknologjive duhet marrin masa në mënyrë që web -ete e tyre të mos shndërrohen në armë.
62 vjecari nga Londra ka dërguar një letër të hapur pikërisht në 29 vjetorin e krijimit të internetit.
Lee ka akuzuar gjigantët e teknologjisë se keqinformojnë, ndihmojnë në fushata politike dhe publicitare duke u shkaktuar njerëzve dëme, të humbasin kontrollin e të dhënave personale.
Alarmi që ai ngre është i qartë, Sistemi po bie, nuk po përmbushen qëllimet për të ndihmuar njerëzinim të promovojë të vërtetën dhe demokracinë dhe për këtë jam I shqetësuar.
Sipas tij përqëndrimi I pushtetit në duart e shumë pak platformave si twitter, FB apo Google ka bërë që të gjitha pikat e mësipërme të ndërlikohen. Lee shton se kompanitë teknologjike kontrollojnë dhe përcaktojnë se cilat ide dhe opinione duhen shpërndarë.
Por specialist ka edhe një zgjidhje për këtë situatë. Ai shpjegon se një kuadrë ligjor mbi të gjitha rrejtet sociale do të ndihmonte në uljen e tensioneve. Lee argumenton se për ta arritur këtë duhet të ketë konsultime me grupe të ndryshme duke përfshirë shoqërinë civile, akademtiëkt, biznesin, politikanet dhe artet.